Σεμινάριο εξ’ αποστάσεως: Δημιουργία Θεατρικής Παράστασης

Σεμινάριο εξ’ αποστάσεως: Δημιουργία Θεατρικής Παράστασης

Σκοπός αυτής του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της διαδικασίας παραγωγής μιας θεατρικής παράστασης, καθώς και η εμπέδωση της μεθοδολογίας για την πρακτική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας. Η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης είναι μια σύνθετη διαδικασία, γιατί απαιτείται ο συνδυασμός δύο διαφορετικών πεδίων.

Από τη μια, είναι το πεδίο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και από την άλλη, είναι το πεδίο της παραγωγής, δηλαδή της διαχείρισης και της οργάνωσης της όλης διαδρομής από τη σύλληψη της ιδέας έως την τελευταία παράσταση. Όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, από μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετική παιδεία και προσλαμβάνουσες και με συγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Προσδοκώμενα Αποτελέσματα

Ολοκληρώνοντας τη μελέτη της ενότητας αυτής, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση:

  • Να μπορούν να σχεδιάσουν τη διαδικασία από τη σύλληψη της άυλης ιδέας έως την πραγμάτωση της θεατρικής παράστασης.
  • Να μπορούν να τεκμηριώσουν τις καλλιτεχνικές τους επιλογές.
  • Να κατανοήσουν τη διάκριση των ρόλων όλων των μετεχόντων στην παραγωγή της θεατρικής παράστασης, να κατανείμουν καθήκοντα στα αντίστοιχα πρόσωπα ή ομάδες και να μεθοδεύσουν το συντονισμό όλων.
  • Να εμπεδώσουν θεωρητικά και πρακτικά τις μεθόδους εργασίας της καλλιτεχνικής ομάδας πριν την έναρξη των προβών καθώς και μετά.
  • Να εμπεδώσουν τις μεθόδους εργασίας της ομάδας παραγωγής και διαχείρισης του όλου έργου πριν την έναρξη των προβών, κατά τη διάρκειά του και έως το τέλος των παραστάσεων.

Διάρκεια: Το πρόγραμμα είναι 50 διδακτικών ωρών και διαρκούν 2,5 μήνες (10 εβδομάδες).
Κόστος Συμμετοχής: 50 Ευρώ
Χρόνος έναρξης: 8/1/2017

To υλικό θα δίνεται σταδιακά και θα ακολουθούν εργασίες και δραστηριότητες με μία τελική εργασία. Το σεμινάριο βασίζεται στις μεθόδους της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω υπολογιστή. Με το πέρας του μαθήματος χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής.

Για να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Ε-LEARNING ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ -ALTERA VITA και ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: http://moodle.alteravita-cyclades.gr

Ηλεκτρονική φόρμα επιβεβαίωσης προσωπικών δεδομένων εγγραφής για το κάθε Σεμινάριο εξ αποστάσεως.

 

Αφήστε μια απάντηση