3ο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο (Β΄περίοδος) 5 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018

3ο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο (Β΄περίοδος) 5 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018

“ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ”
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ: ΟΥΤΙ, ΛΑΓΟΥΤΟ, ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ: ΒΙΟΛΙ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Αγαπητές/οί φίλες/οι της παραδοσιακής μουσικής γεια σας!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Κοιν.Σ.Επ. Κυκλάδων –ALTERA VITA) σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Κυριάκο Γκουβέντα και τους καταξιωμένους μουσικούς Χρήστο Τσιαμούλη και την Καίτη Κουλλιά  διοργανώνει ένα πενθήμερο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο.

Το σεμινάριο αυτό θα ξεκινήσει τη μουσική του διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολική Θράκη συνεχίζοντας στα παράλια της Μικράς Ασίας, στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τη Σμύρνη και με ενδιάμεσους σταθμούς την Καππαδοκία και τον Πόντο θα φτάσουμε έως τη Λυκαονία, τα Δωδεκάνησα και την Κύπρο.

Θα εξετάσουμε την τεχνική των οργάνων και ρεπερτόριο κομματιών κάνοντας συγχρόνως θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στους ρυθμούς, την αρμονική συνοδεία και τους ήχους. Ειδικά στη θεωρία θα παρουσιαστεί παραβολή των Αρχαίων Τρόπων, των Βυζαντινών Ήχων, των Ανατολικών Μακάμ και των Ρεμπέτικων Δρόμων. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν συγκερασμένα και ασυγκέραστα όργανα.

Κάποιες από τις ώρες του σεμιναρίου θα τις αφιερώσουμε στα μουσικά σύνολα: στο να παίζουμε όλοι μαζί οι μουσικοί μαζί με τους τραγουδιστές με την καθοδήγηση των δασκάλων.

Διδάσκουν οι καταξιωμένοι μουσικοί:

Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί και μουσικά σύνολα)

Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λαγούτο και θεωρίας παραδοσιακής μουσικής)

Καίτη Κουλλιά(παραδοσιακό τραγούδι)

(Δείτε σχετικά βίντεο στο τέλος της ανάρτησης).

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα σε μια όμορφη τοποθεσία της Σύρου στο Μέγα Γυαλό και θα μπορεί να συνδυαστεί με την υπέροχη θάλασσα και τη φιλοξενία των ενοικιαζόμενων δωματίων “Αγνάντι” που βρίσκονται 50 μέτρα από την παραλία. Το σεμινάριο ξεκινάει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018.(Αναχώρηση Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.)

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο: είναι 100 ευρώ τα οποία πρέπει να καταβληθούν στον παρακάτω λογαριασμό. Το ποσό πρέπει να είναι καθαρό 100 ευρώ χωρίς τυχόν επιβαρύνσεις ή κόστη μεταφοράς ποσών από τράπεζα σε τράπεζα τις οποίες θα πρέπει να πληρώνουν οι συμμετέχοντες).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – NATIONAL BANK OF GREECE
ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ALTERA VITA
ΙΒΑΝ: GR6901104690000046900165864
Αριθμός λογαριασμού (ΕΘΝΙΚΗ) : 46900165864
BIC/SWIFT : ETHNGRAA
ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: 469

Κρατήστε την απόδειξη πληρωμής μαζί σας!

Επίσης ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ είναι να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

https://goo.gl/forms/3JM7QHEEJsvuAzi52

Φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα θέση στα παρακάτω τηλέφωνα διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η θέση εξασφαλίζεται με την πληρωμή των 100 ευρώ και την πληρωμή του ποσού που έχετε συμφωνήσει με τα δωμάτια “Αγνάντι”.Για να κανονίσετε τη διαμονή σας και για να ρωτήσετε για την ύπαρξη ελεύθερων θέσεων για το σεμινάριο τηλεφωνήστε στα δωμάτια “Αγνάντι” όπως και για όλες τις λεπτομέρειες φιλοξενία σας: 2281043055 και 6932327921(κα Λουιζάννα). Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες για τη διαμονή σας.

Για πληροφορίες δρομολογίων:  http://www.openseas.gr

Δηλώστε τη μέρα ταξιδιού και επιστροφής αν την γνωρίζετε στη φόρμα της αίτησης έτσι ώστε να σας συμπεριλάβουμε στην ονομαστική κατάσταση της BlueStar η οποία μας παρέχει έκπτωση 30% για τις μέρες του σεμιναρίου. Η έκπτωση ισχύει και για τα προσφιλή σας πρόσωπα που σας συνοδεύουν στο ταξίδι. Επίσης μπορείτε να έχετε έκπτωση στα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια με άλλο τρόπο: υπάρχουν προσφορές της vodafone CU και cosmote για έκπτωση στο ένα από τα δύο εισιτήρια και δωρεάν εισιτήριο επιστροφής αντίστοιχα στις σελίδες των εταιρειών.

Για να δείτε τα δωμάτια επισκεφτείτε τη σελίδα:

http://www.agnadi-syros.gr

5 διανυκτερεύσεις  χωρίς πρωινό, χωρίς γεύμα :

125 €/ άτομο σε τετράκλινο studios ενός ή δύο δωματίων με ένα wc

150 €/ άτομο σε τρίκλινο studios ενός ή δύο δωματίων με ένα wc

200 € /άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

280 €/άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

Στις πιο πάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις.

(Οι προσφορές ισχύουν για τους μαθητές ή και τους φίλους – συγγενείς, αρκεί οι μη συμμετέχοντες στο σεμινάριο να είναι διατεθειμένοι να ακούν τη μουσική των σεμιναρίων και της εξάσκησης των μαθητών αρκετές ώρες).
Το πρωινό σερβίρεται στην αίθουσα πρωινού των δωματίων “Αγνάντι”.Είναι προαιρετικό & χρεώνεται 5,00 €/άτομο /ημέρα και περιλαμβάνει Ρόφημα (Καφέ φίλτρου ή Γάλα ή Τσάι) Χυμό, Κέικ, ψωμί, βούτυρο, σπιτικές μαρμελάδες,τυρί,αλλαντικά,αυγά & φρούτο εποχής.

Παράδειγμα: και για τις 5 διανυκτερεύσεις σε τετράκλινο studios  ενός ή δύο δωματίων με ένα wc, μαζί με το το πρωινό για ένα άτομο κοστίζει: 150 ευρώ.

Πληροφορίες δωματίων & Studios

Δωμάτια & studios διαθέτουν σκεπαστή βεράντα με θέα τη θάλασσα.
Κουζίνα (εξοπλισμένη με μαγειρικά σκεύη) σε κάθε studios (κοινόχρηστη για τα 3 δωμάτια)
Καθημερινή καθαριότητα,
Σε κάθε studios & δωμάτιο υπάρχει:
Λουτρό
Ψυγείο
Τηλεόραση
Τηλέφωνο
Κλιματισμός
Στεγνωτήρας μαλλιών
Χρηματοκιβώτιο
Σκεπαστή Βεράντα με θέα θάλασσα
Παρέχονται :

Καθαριότητα,
Σεντόνια,
Πετσέτες
Ιδιωτικός Χώρος στάθμευσης εντός του οικοπέδου
Τουριστικές πληροφορίες
Wi-fi δωρεάν

Εφόσον υπάρχει αυξημένη ζήτηση θα συνεργαστούμε με γειτονικά καταλύματα της ιδίας κατηγορίας και των ιδίων παροχών με το παραπάνω προσφερθέν κόστος.

 Αφού κανονίσετε την σίγουρη συμμετοχή σας με τα παραπάνω τηλέφωνα,

μπορείτε να στείλετε το mail σας στον κο Απόστολο Μάρη:

tolisthegr@yahoo.com
με την ένδειξη RE: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Στη συνέχεια εν ευθέτω χρόνο θα λάβετε πιθανό υλικό για το σεμινάριο ή από το σεμινάριο. Πιθανά να μην υπάρχει η δυνατότητα άμεσης απάντησης των email σας οπότε για οποιοδήποτε άμεσο ερώτημα απευθυνθείτε στα πιο πάνω τηλέφωνα των δωματίων “Αγνάντι”.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ θα σας σταλεί στα email που δηλώσατε στην αίτηση. Σε γενικές γραμμές τα μαθήματα θα γίνονται απογεύματα μετά τις 4μμ για να υπάρχει ελεύθερος χρόνος το πρωί για τη θάλασσα και πρακτική εξάσκηση. Επίσης κάποιες από τις βραδιές θα υπάρχουν event στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε προαιρετικά!!!

(* μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ή update).

2nd seminar of tranditional music in Syros island, Sept 2017

Από το 2ο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο φέτος το Σεπτέμβρη (2017) ένα όμορφο φιλμάκι. Σόλων Λέκκας(παραδοσιακό τραγούδι-η τέχνη του αμανέ), Κυριάκος Γκουβέντας(βιολί και παραδοσιακά μουσικά σύνολα) και Βασίλης Κασούρας(ούτι και λαγούτο). Και του χρόνου με υγεία!!!

Gepostet von Syrosviolin am Sonntag, 26. November 2017

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
×
×

Cart