H ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ μέσα στους στόχους της έχει :

  • την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, με σκοπό την συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων καθώς και των ατόμων με αναπηρία όπως αυτές προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, για τη δημιουργία ισχυρών ηθικών χαρακτήρων, μέσω της διάδοσης του αθλητισμού.
  • τη συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες, τη προσπάθεια δημιουργίας αθλητικών χώρων για νέους και για άτομα με αναπηρία, που συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη.
  • τη στήριξη θερινών κατασκηνώσεων και ξενώνων για παιδιά με αναπηρία, για νέους καθώς και η φιλοξενία Νέων από την Ευρώπη μέσα από αντίστοιχα προγράμματα για τον Πολιτισμό, την προαγωγή του Εθελοντισμού, την κατανόηση των διαφορετικών λαών της Ευρώπης και την απόκτηση κοινής Ευρωπαϊκής Συνείδησης.

2ο ΘΕΡΙΝΟ CAMP 2017- ALTERA VITA-ALTERA SQUOLA

Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ALTERA VITA συνεχίζει και φέτος το αθλητικό- εκπαιδευτικό Camp, 2ο ΘΕΡΙΝΌ ΣΧΟΛΕΙΟ –ALTERA SCUOLA, στις εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού σχολείου Σύρου -Ερμούπολης, στο άλσος πίσω από την εκκλησία της Κοιμήσεως, με αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μια ομάδα από Εκπαιδευτικούς, Ψυχολόγους, Ψυχοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές με εμπειρία, μεράκι και όρεξη για δουλειά, θα είναι εκεί για να μάθουν στα παιδιά σας εκτός από αθλήματα, στάσεις και δεξιότητες Ζωής, για θέματα που σχετίζονται με την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, τον σεβασμό στο Περιβάλλον, καθώς και τις αξίες που προάγουν το ευ ζην.
Ειδικά φέτος στο τέλος του εκπαιδευτικού Camp θα φιλοξενήσουμε την ομάδα Α.Σ.Τ.Ο.-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ από την Πάτρα, για να διδάξουν στα παιδιά του Camp με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο τα Μαθηματικά!!!
Μέσα από αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το 2ο θερινό σχολείο «ALTERA VITA- ALTERA SCUOLA, στοχεύει να λειτουργήσει ως εργαλείο κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Σε κάθε θεματική ενότητα, η ALTERA VITA- ALTERA SCUOLA τοποθετεί ως ζητούμενο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων παιδιών, μέσα από ομάδες βιωματικής εκπαίδευσης, ώστε τα ίδια να αρχίσουν να αναζητούν και να μαθαίνουν πως να προσεγγίζουν την Ψυχική και Σωματική Υγεία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, με υπευθυνότητα, αγάπη και ενθουσιασμό.
Το εκπαιδευτικό camp ”ALTERA VITA-ALTERA SCUOLA”, θα λειτουργήσει για παιδιά 5 έως 13 ετών, 7 ώρες την κάθε εργάσιμη μέρα (08:00-3:00). 

Για τα μικρότερα παιδιά 3-5 ετών, από φέτος, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης εναλλακτικού προγράμματος που θα λειτουργεί 8.30-12.30 μ.μ.
Το τμήμα θα λειτουργήσει εφόσον υπάρξουν ανάλογες συμμετοχές.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 € ανά ημέρα 50€/εβδομάδα.
Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του εκπαιδευτικού προγράμματος η συμμετοχή των παιδιών ορίζεται  τουλάχιστον εβδομαδιαία.
Θα υπάρξει έκπτωση 10% για αδέλφια. Στις τρίτεκνες οικογένειες η συμμετοχή είναι των 2 παιδιών+1δωρεάν.
Για το εναλλακτικό πρόγραμμα των μικρότερων παιδιών το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ/βδομάδα.
Ισχύει 20 % έκπτωση στην μηνιαία συμμετοχή με προπληρωμή.
**Ο αριθμός των εγγραφών είναι περιορισμένος και αφορά την δυναμικότητα των εγκαταστάσεων και των χώρων του Σχολείου.
Οι εγγραφές θα γίνονται έως 20 Ιουνίου ή νωρίτερα εφόσον καλυφτούν οι θέσεις των παιδιών!     Περίοδος λειτουργίας : 26/6/2017- 12/8/2017

Υπεύθυνοι εκπαίδευσης: Μίλτος Σακελλαρίου, ΜSc Συμβουλευτική Ψυχολογία
Ευγενία Αρμακόλα, ΜSc Σχολική Ψυχολογία
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Α.Φ.Μ.:  997192458
Α.Μ.Κ.Ε. : 0067
ΤΗΛ. : 2281086249 / 6972204356
Για συμμετοχές στο 2ο ΘΕΡΙΝΟ CAMP 2017 μπορείτε ηλεκτρονικά από εδώ:
https://goo.gl/forms/FNnistWr7zQ8oDYT2

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2016- ALTERA SQUOLA

Το εναλλακτικό καλοκαιρινό camp ALTERA SCUOLA για παιδιά, λειτούργησε  φέτος το καλοκαίρι στους χώρους του ιδιωτικού σχολείου Αγ. Γεώργιος- Φρερ με μεγάλη επιτυχία.
Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, είχαν την ευκαιρία να «αποδράσουν» από τη ζωή στην πόλη, χωρίς να απομακρυνθούν από την καρδιά της, συμμετέχοντας σε μία ξεχωριστή εμπειρία στο χώρο του Ιδιωτικού σχολείου «Άγιος Γεώργιος- ΦΡΕΡ» στην Ερμούπολη:
Ένα πλούσιο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, φωτογραφίας και κινηματογράφου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ομάδες συναισθηματικής αγωγής.
Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ένταξη των παιδιών σε μια  δημιουργική διαδικασία, στην απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, στην απόκτηση γνώσεων, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, στην τόνωση της κοινωνικότητας και της επικοινωνίας, στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος μέσα από τη διασκέδαση, τις ποικίλες εκφραστικές και καλλιτεχνικές επινοήσεις.
Μέσα από αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το θερινό σχολείο  ALTERA VITA- ALTERA SCUOLA, στοχεύει να λειτουργήσει ως εργαλείο κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Σε κάθε θεματική ενότητα, η ALTERA VITA- ALTERA SCUOLA τοποθετεί ως ζητούμενο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων παιδιών, μέσα από ομάδες βιωματικής εκπαίδευσης, ώστε τα ίδια να αρχίσουν να αναζητούν και να μαθαίνουν πως να προσεγγίζουν την Ψυχική και Σωματική Υγεία,  το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, με υπευθυνότητα, αγάπη και ενθουσιασμό.
 Υπεύθυνος  εκπαίδευσης: Μίλτος Σακελλαρίου,  ΜSc  Συμβουλευτική Ψυχολογία
Εκπαιδευτές- εμψυχωτές: Γιάννης Λάππας
Ευγενία Αρμακόλα
Ευγενία Σαγκινέτου
​Μαρία Φραγκογιάννη

Ευχαριστούμε την πολύτιμη συνεισφορά στο πρόγραμμα μας τον Φρερ Νικολά που μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά του κήπου!!

​https://alteravita-cyclades.weebly.com/altera-squola.html