Η ALTERA VITA διοργανώνει σεμινάρια εσωτερικής και διεθνούς εκπαίδευσης σε ευρύ φάσμα θεμάτων. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με ένα δίκτυο έμπειρων εκπαιδευτών και ειδικών σε διάφορους τομείς. Διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού για ταυτόχρονη διερμηνεία.

Διοργανώνουμε μαθήματα κατάρτισης διαφόρων τύπων:

  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προσωπικό των οργανισμών εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης σχετικά με τα επαγγελματικά θέματα ή την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων.
  • Εκπαιδευτικά μαθήματα συμπληρωματικά προς τις δραστηριότητες παροχής συμβουλών, π.χ. εκπαίδευση προσωπικού
  • καταιγισμός ιδεών
  • Παιχνίδια ρόλων
  • Εργα
  • Κοινωνική μάθηση
  • Εργαστήρια
  • Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε μαζί μας για τα μαθήματά σας στην εφαρμογή Erasmus + KA1 (ένα ή περισσότερα μαθήματα), το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την εγγραφή της φόρμας ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα μας αφού αποφασίσετε ποια μαθήματα, ημερομηνίες και τοποθεσίες θέλετε υποβάλετε αίτηση για. Οι αιτήσεις για σχέδια πρέπει να υποβάλλονται από τον οργανισμό σας απευθείας στον εθνικό φορέα που είναι υπεύθυνος για το Erasmus + στη χώρα σας. Η επόμενη προθεσμία είναι τον Φεβρουάριο του 2019. Όταν ο εθνικός οργανισμός έχει εγκρίνει το σχέδιό σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να επιβεβαιώσετε τους τόπους μαθημάτων σας.Για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για χρηματοδότηση ως οργανισμός, θα χρειαστεί πρώτα να αποκτήσετε πρόσβαση στην ΕΕ. Η υπηρεσία επαλήθευσης ταυτότητας σύνδεσης της ΕΕ (προηγουμένως ονομάζεται ECAS) αποτελεί σημείο επαλήθευσης του χρήστη σε ένα ευρύ φάσμα συστημάτων πληροφοριών της Επιτροπής.Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στην πύλη συμμετεχόντων με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στην ΕΕ και να καταχωρίσετε τον οργανισμό σας για να αποκτήσετε τον μοναδικό 9ψήφιο κωδικό αναγνώρισης συμμετεχόντων (PIC). Εάν είστε άτομο που επιθυμεί να υποβάλει αίτηση, θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον οργανισμό στον οποίο συμμετέχετε (για παράδειγμα, το πανεπιστήμιο)

Τα σεμινάρια προγραμμάτων Erasmus+ απευθύνονται σε κατοίκους  της Ευρωπαικής Ένωσης εκτός της Ελλάδας.