Εδώ και 10 χρόνια στην Σύρο λειτουργεί η θεατρική ομάδα “ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ” η οποία αποτελείται από ενηλίκους γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς και εφήβους.

Μέσα στους στόχους της εκπαίδευσης είναι:

  • Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες πλευρές της τέχνης του θεάτρου, όπως στοιχεία υποκριτικής, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, χορογραφίας, δραματουργικής επεξεργασίας, αλλά και τεχνικές συγκρότησης και λειτουργίας ομάδας, θεατρικά παιχνίδια αυτοσχεδιασμό κ.α.
  • Να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που έχει η θεατρική Τέχνη και το Εκπαιδευτικό Δράμα, μέσα από παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις δραματοποίησης, τεχνικές Forum Theatre κ.α., όσο και ως εργαλείο αντιμετώπισης διεπιστημονικών, διαπολιτισμικών και κοινωνικών θεμάτων.
  • Στόχος επίσης είναι μέσα από την συνύπαρξη στην θεατρική μας ομάδα είναι να διερευνήσουμε τις δυσκολίες, στην μεταξύ μας επικοινωνία, ν΄ανακαλύψουμε τον εαυτό μας μέσα από τους ρόλους που υιοθετούμε κοινωνικά, και να σκιαγραφήσουμε τις αλλαγές εκείνες, που βελτιώνουν τις μεταξύ μας σχέσεις.

Φιλοσοφία

Εδώ, σ αυτό το σημείο ίσως θα μπορούσαμε να πούμε δυο λόγια για το δικό μας δρόμο στο θέατρο, μέσα από την  προσέγγιση του Κοινωνικού Θεάτρου, που προσπαθούμε να πάρουμε μηνύματα- ερεθίσματα της κοινότητας, τα οποία μέσα από την διεργασία της ομάδας, και τo drama- therapy να συνθέσουμε μια πρόταση-παράσταση και να την  φέρουμε ξανά στην κοινότητα.

Το Κοινωνικό Θέατρο, μπορεί να οριστεί, σαν μια εκφραστική και εκπαιδευτική λειτουργία, που χρησιμοποιώντας την δραματική πράξη σαν εργαλείο, και την ομαδική βίωση των δρώμενων, ως εκπαιδευτικό μηχανισμό, στοχεύει στην σφαιρική ψυχοπνευματική και σωματική ωρίμανση των μελών της ομάδας, και μέσω της αλληλεπίδρασης τους, στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Η παρουσίαση στην κοινότητα της δουλειάς αυτής, λειτουργεί σαν καταλύτης για τον θεατή, που μπορεί να  αναγνωρίσει δικά του βιώματα και καταστάσεις, οδηγώντας κι αυτόν σ΄ένα εσωτερικό διάλογο μέσα από την  ταύτιση με τα δρώμενα, και πιθανόν σε διαφοροποίηση και αλλαγή.

Τότε το θέατρο βοηθά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπου ώστε να γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ειδικά σ’ αυτά τα  δύσκολα χρόνια που ζούμε.

Εμψυχωτής της Θεατρικής Ομάδας “ΦΕΡΕΚΥΔΗ” είναι ο κ. Μίλτος Σακελλαρίου, Μsc Counseling Psychology Drama-therapist.

Τμήματα

Από φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων- εφήβων καθώς και παιδικό εργαστήρι.

  • Τμήμα Ενηλίκων – Εφήβων
  • Ομάδα Συγγραφής Σεναρίου (μέσω δραματοθεραπείας)
  • Παιδικό Τμήμα ( 8- 13 ΕΤΏΝ)

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να λειτουργήσει κάθε τμήμα είναι 15 άτομα. Το κάθε εργαστήριο λειτουργεί κάθε βδομάδα ένα δίωρο όλο το χρόνο (Οκτώβρης – Ιούνης) εκτός αν υπάρχει συμμετοχή με έργο στο φεστιβάλ του νεανικού ευρωπαϊκού θεάτρου στην Grenoble της Γαλλίας αρχές Ιουλίου.

Πληροφορίες – Εγγραφές

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κοιν.Σ.Επ. Κυκλάδων –ALTERA VITA
Α.Γε.Μ.Κ.Ο : 000031103110
Α.Φ.Μ. : 997192458

τηλεφωνικά : 2281086249, 6772204356
email: alteravitacyclades@gmail.com​

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμαΕγγραφές έως και 24/10/2017

Συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ

Η θεατρική ομάδα ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ, μετέχει στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΎ ΘΕΑΤΡΟΥ με έδρα την Ρώμη, καθώς και στο ΔΙΚΤΥΟ του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Η περσινή συμμετοχή στο διεθνές αυτό φεστιβάλ με την θεατρική μας ομάδα από την Σύρο, που ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή, με χαρά συναποφασίσαμε μαζί με άλλες 12 χώρες να προετοιμάσουμε αντίστοιχες δράσεις στην Ελλάδα που προάγουν πολυεπίπεδα την ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και την δυνατότητα φιλοξενίας θεατρικών ομάδων από όλη την Ευρώπη. Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην GRENOBLE, εδώ και 27 χρόνια γύρω από τις συναντήσεις του Νεανικού Ευρωπαϊκού Θεάτρου, υπάρχει και αναπτύσσεται μια κίνηση καλλιτεχνική και πολιτισμού που μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ μετέχουν εδώ και 10 χρόνια.